Detalii oferta

Circuite pentru toti autocar 2019: Istanbul - Poarta Orientului

de la

143 EURO / pers.

Tabel tarife

Cere Oferta

Descriere

separator Program
Ziua 1: Bucuresti - Istanbul (645 Km)
Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.
Ora 06:00Plecare pe traseulGiurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul. In Edirne (maxim 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosire seara si cazare.

Ziua 2: Istanbul
Mic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante se unesc: Europa si Asia. Incepem cu Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet, Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna. Apoi va propunem o seara traditionala turceasca, cu dansuri orientale (program optional). Cazare in Istanbul.

Ziua 3: Istanbul - Insula Printului
Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii de o ora si jumatate se pot admira malul european si cel asiatic. Pe insula vom face o plimbare cu trasura pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat. Cazare in Istanbul.

Ziua 4: Istanbul - Shopping si Croaziera pe Bosfor
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Sugeram vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk. La ora 12:00 intalnire cu ghidul pentru croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte marea Neagra de marea Marmara (aproximativ 90 -120 minute). Ne vom plimba pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si ne vom intoarce pe partea asiatica, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice sau in Bazarul Egiptean, renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale, cum ar fi Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, pietele Horhor si Cukurcuma Sokagi. Cazare in Istanbul.

Ziua 5: Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)
Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Ruse – Stara Zagora - Giurgiu. Sosire in Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.


Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
- 4 nopti de cazare la hotel de 3* cu mic dejun inclus;
- Bonus! Croaziera pe Bosfor;
- Ghid roman (si ghid local pentru ziua 2).

Nu sunt incluse:
- Intrarile la obiectivele turistice Basilica Cisterna: 8 euro; Biserica Sf. Sofia: 9 euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 euro; Palatul Dolmabahce: 9 euro; Moscheea Selimiye: Gratuit; Moscheea Albastra: Gratuit;
- Excursiile optionale.

Camera single: 224 euro;
Copil < 12 ani: 134 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Excursii optionale
Insula Printului - 45 euro (include turul insulei cu trasura si masa de pranz) - minimum 35 persoane;
Seara turceasca - 45 euro (include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacol) - minimum 10 persoane.

Informatii utile
- Grup minim 40 persoane. Agentia poate anula, reprograma sau recalcula un circuit, daca grupul minim necesar nu s-a realizat. In acest sens, vor fi transmise informari conform conditiilor de anulare din contractul de prestari servicii.
- Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
- Pentru zilele 2, 3 si 4 nu se pune la dispozitie transport cu autocarul. Deplasarile se vor face pietonal sau cu transportul local.
- Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor si soferilor se vor comunica cu 2 zile inainte de plecare.
- Locurile in autocar vor fi atribuite de sistemul de rezervari si vor fi mentionate in contract.
- Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu sunt obligati sa achite suplimentul de single.
- Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
- Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
- Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
- Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).

Tip masa:
  • • mic dejun inclus
Tip transport:
  • • autocar

Tarife

separator
Date plecare Tarif
20.03; 03.04; 17.04; 08.05; 29.05; 12.06; 19.06; 03.07; 17.07; 07.08; 28.08;11.09; 24.09; 16.10; 30.10; 13.11; 27.11 143
separator Cerere oferta